Kuchnia bez cholesterolu dla bystrzaków
- Autor:
- Molly Siple


- Ocena:
- Bądź pierwszym, który oceni tę książkę
- Stron:
- 456
- Druk:
- oprawa miękka
Opis książki: Kuchnia bez cholesterolu dla bystrzaków
Zmiana diety? Bułka z masłem!
Lekarz zalecił Ci dietę niskocholesterolową? Zamartwiasz się, że skończyły się czasy smacznych i sycących potraw a nadeszła era styropianowego pokarmu dla ptaków? Bez obaw. Dzięki "Kuchni bez cholesterolu" nie musisz wyrzekać się jednej z największych przyjemności życia, co więcej, zyskasz nową energię na cieszenie się również innymi rozkoszami.
Ta oryginalna książka kucharska zawiera dziesiątki przepisów bardzo prostych do przygotowania, a także zestaw potraw otwierających przed Tobą świat zupełnie nowych smakowych doznań. Ponadto, na kolejnych stronach znajdziesz wszelkie niezbędne informacje na temat wartości odżywczych poszczególnych produktów. Nie zabraknie również cennych informacji na temat składników podwyższających poziom "dobrego" i obniżających "złego" cholesterolu. Kierując się nieskomplikowanymi i trafionymi poradami przygotujesz dla siebie i Twojej rodziny smakowite uczty, całkowicie zdrowe dla serca i nie obciążające wątroby.
Nowa dieta wymaga zmiany stylu życia, jednak zrobiliśmy wszystko co w naszej mocy, by ta zmiana byłą dla Ciebie jak najmniej uciążliwa. Czerp radość z jedzenia i uszczęśliwiaj swój organizm każdego dnia.
Skorzystaj z najnowszych badań naukowych i doświadczeń dietetyka:
- Stosuj wskazówki dotyczące sprytnego kupowania produktów żywnościowych.
- Poznaj listę owoców i warzyw o maksymalnej liczbie dobroczynnych przeciwutleniaczy.
- Wyśledź doskonałe źródła rozpuszczalnego błonnika.
- Sprawdź ilość tłuszczu nasyconego w najpopularniejszych pokarmach.
- Dowiedz się, które z Twych ulubionych potraw możesz pozostawić w jadłospisie.
Dodatki specjalne : Przydatne jednostki miar i wag oraz wskazówki dotyczące sprytnego kupowania produktów żywnościowych.
Molly Siple jest dietetyczką i współautorką książki "Recipes for Change". Prowadzi również kolumnę poświęconą odżywianiu dla magazynu "Natural Heath". Przez wiele lat nauczała odżywiania w "Szkole Sztuk Kulinarnych" Południowej Kalifornii w Pasadenie. Obecnie prowadzi świetnie prosperującą firmę cateringową w Nowym Jorku.
Seria "Dla bystrzyków" to niezbędnik każdego poszukiwacza wiedzy. Książki pisane lekkim stylem pełne są humoru, a jednocześnie zawierają czytelne informacje przygotowane przez specjalistów w swoich dziedzinach. Dzięki nim odkryjesz, że potrafisz chłonąć wiedzę niczym gąbka, dobrze się przy tym bawiąc. Świetna lektura przy śniadaniu, w łóżku, w podróży i na bezludnej wyspie.
"Książka zawiera mnóstwo przydatnych informacji, mnie najbardziej przypadły do gustu przepisy. Ale najlepsze jest to, że cała moja rodzina przestawiła się na tą nową kuchnię i wszyscy są zadowoleni."Małgosia, lat 35, Szczecin
"Od wielu lat mam wysoki poziom cholesterolu, którego aż do rej pory nie udało mi się go zbić do satysfakcjonującego poziomu. Świetnie, że wreszcie ukazała się książka, która oferuje wiedzę, której lekarz nigdy nie miał czasu mi przekazać."Halina, lat 56, Chorzów
"Problem z wysokim poziomem cholesterolu i nadwagą zawsze ciążył nad moją rodziną. Wiedziałam, że i mnie kiedyś dopadnie, dlatego postanowiłam się bronić jeszcze zanim stanie się najgorsze. Przeczytałam wszystko od deski do deski, wypisałam wszystkie produkty szkodliwe i wykluczyłam je ze swojego jadłospisu. Wolę dmuchać na zimne."Kamila, lat 24, Lublin
Wybrane bestsellery
-
Twoja zdrowa ciąża Spodziewasz się dziecka? Oto praktyczny poradnik, w którym znajdziesz informacje o wszystkim, co może Cię spotkać w pierwszym, drugim i trzecim trymestrze, a także po porodzie. Książka — uwzględniająca najnowsze osiągnięcia w technologii medycznej — jest poręcznym ...(31.92 zł najniższa cena z 30 dni)
31.92 zł
39.90 zł(-20%) -
Psychologia towarzyszy Ci każdego dnia, czy tego chcesz czy nie. Możesz ją zignorować, żyć dalej i stracić okazję do odkrycia, dlaczego ludzie zachowują się czasem irracjonalnie, dlaczego myślą inaczej niż ty i czemu nie zawsze potrafią komunikować się w zrozumiały sposób. Możesz też otworzyć tę ...
-
Jeśli czujesz, że wspaniały seks jest możliwy, ale nie do końca wiesz, jak się za niego zabrać, ta książka jest właśnie dla Ciebie. Znana amerykańska seksuolog dr Ruth K. Westheimer potrafi mówić o rzeczach, których nikt inny nie ma odwagi poruszyć. Szykuj się więc na podniecającą lekturę, rozkos...(31.20 zł najniższa cena z 30 dni)
31.20 zł
39.00 zł(-20%) -
Dieta ketogeniczna to najpopularniejsza dieta na świecie. Udowodniono, że wspiera spalanie tłuszczu, redukuje stany zapalne, pomaga w walce z rakiem, obniża ryzyko zachorowania na cukrzycę, przywraca równowagę hormonalną, a nawet wydłuża życie. Książka, którą trzymasz w rękach, pełna jest pysznyc...
-
Japońskie słowo reiki oznacza wpływ duchowy. W potocznym rozumieniu jest nazwą systemu uzdrawiania, polegającego na czerpaniu z życiowej energii przenikającej wszystko i wszystkich. Założeniem terapii reiki jest uznanie, że stan określany mianem zdrowia uzyskuje się dzięki zachowaniu harmonii mię...(31.92 zł najniższa cena z 30 dni)
31.92 zł
39.90 zł(-20%) -
Zrób wiosenne porządki w swoim organizmie, schudnij i poczuj się wspaniale dzięki temu prostemu i zrozumiałemu poradnikowi. Ta książka, pełna specjalistycznych porad na temat diety i odżywiania, a także przepisów na pyszne dania na cały okres detoksu, pokazuje, jak bezpiecznie i skutecznie popraw...(31.92 zł najniższa cena z 30 dni)
31.92 zł
39.90 zł(-20%) -
Nie istnieje, niestety, żadna cudowna, uniwersalna dieta, ponieważ każdy z nas ma odmienną budowę ciała, a w związku z tym również inną przemianę materii. Dobre wieści są jednak takie, że dzięki książce Optymalizacja metabolizmu dla bystrzaków nauczysz się określać szybkość spalania tkanki tłuszc...(31.92 zł najniższa cena z 30 dni)
31.92 zł
39.90 zł(-20%) -
Jesteś w ciąży? A może dopiero ją planujesz? Już wkrótce przekonasz się, że to jedno z najwspanialszych doświadczeń w Twoim życiu. Zanim jednak Twój prześliczny dzidziuś pojawi się na świecie, przygotuj się na jego przybycie. Zatroszcz się o siebie, swoje zdrowie i samopoczucie, odkryj, czego moż...(31.92 zł najniższa cena z 30 dni)
31.92 zł
39.90 zł(-20%) -
Stare, ale jare, czyli klasyka grilla - zacznij od kiełbasek, hamburgerów, szaszłyków oraz żeberek i zachwyć gości ich wspaniałym, oryginalnym smakiem. Rozwiń swoje umiejętności - osiągnij mistrzostwo, korzystając z naszych wskazówek dotyczących grillowania wieprzowiny, wołowiny, drobiu, jagnięci...(27.92 zł najniższa cena z 30 dni)
27.92 zł
34.90 zł(-20%) -
Twoja podręczna apteczka w domowej biblioteczce. Sprawdź, czy znajdujesz się w grupie ryzyka zagrożonej nadciśnieniem. Poznaj najczęstsze czynniki wywołujące tę chorobę. Naucz się prawidłowo mierzyć ciśnienie sobie i Twoim bliskim. Skorzystaj z zawartych tu rad i zacznij prowadzić higieniczny try...
Ebooka przeczytasz na:
-
czytnikach Inkbook, Kindle, Pocketbook, Onyx Boox i innych
-
systemach Windows, MacOS i innych
-
systemach Windows, Android, iOS, HarmonyOS
-
na dowolnych urządzeniach i aplikacjach obsługujących formaty: PDF, EPub, Mobi
Masz pytania? Zajrzyj do zakładki Pomoc »
Audiobooka posłuchasz:
-
w aplikacji Ebookpoint na Android, iOS, HarmonyOs
-
na systemach Windows, MacOS i innych
-
na dowolnych urządzeniach i aplikacjach obsługujących format MP3 (pliki spakowane w ZIP)
Masz pytania? Zajrzyj do zakładki Pomoc »
Kurs Video zobaczysz:
-
w aplikacji Ebookpoint na Android, iOS, HarmonyOs
-
na systemach Windows, MacOS i innych
-
na dowolnych urządzeniach i aplikacjach obsługujących format MP4 (pliki spakowane w ZIP)
Recenzje książki: Kuchnia bez cholesterolu dla bystrzaków (1)
Poniższe recenzje mogły powstać po przekazaniu recenzentowi darmowego egzemplarza poszczególnych utworów bądź innej zachęty do jej napisania np. zapłaty.
-
Dziennik Łódzki Marek Niedźwiecki, 09/02/2008
Otwieramy książkę wydawnictwa Septem.pl grupy Helion Kuchnia bez cholesterolu dla bystrzaków" i trafiamy na... spis przepisów rodem z ekskluzywnej restauracji. Nie jest źle, cholesterolicy"! -wbrew pozorom, będzie można jeszcze sobie w życiu podjeść. Najpierw jednak autorka Molly Siple namawia, by zacząć kontrolować cholesterol, prezentuje sztukę pożywnego śniadania, proponuje na dobry początek dnia zdrowe przystawki, a potem na stół wjeżdżają drób, ryby, mięso, warzywa, a nawet desery. Wszystko można jeść - trzeba jeść! - ale dopiero po uważnej lekturze tej książki...
Szczegóły książki
- Tytuł oryginału:
- Low-Cholesterol Cookbook for Dummies
- Tłumaczenie:
- Tomasz Misiorek
- ISBN Książki drukowanej:
- 978-83-246-1237-6, 9788324612376
- Data wydania książki drukowanej:
- 2008-01-10
- Format:
- 180x235
- Numer z katalogu:
- 3937
- Zgłoś erratę
- Kategorie:
Życie » Kulinaria i diety
Życie » Zdrowie i uroda
Spis treści książki
- O książce (21)
- Konwencje zastosowane w książce (22)
- Czego nie czytać (24)
- Naiwne założenia (25)
- Jak podzielona jest książka (26)
- Część I: Zacznij kontrolować cholesterol (26)
- Część II: Sztuka pożywnego śniadania (26)
- Część III: Dobry początek dnia ze zdrowymi przystawkami (27)
- Część IV: Drób, ryby i mięso (27)
- Część V: Zielenina, warzywa strączkowe i zboża kontrolujące cholesterol (28)
- Część VI: Smakowite dodatki i słodkie desery (28)
- Część VII: Dekalogi (28)
- Ikony wykorzystane w książce (29)
- Co dalej (29)
- Cholesterol nie rośnie na drzewach (34)
- Odżywianie się w celu zapewnienia właściwych poziomów cholesterolu (36)
- Obniżanie poziomu LDL (36)
- Podnoszenie poziomu HDL (40)
- Określenie proporcji ogólnego poziomu cholesterolu do poziomu HDL (41)
- Zwracanie uwagi na czynniki ryzyka (42)
- Spojrzenie na homocysteinę (43)
- Łagodzenie zapalenia naczyń (43)
- Dodatkowe korzyści ze spożywania pokarmów regulujących cholesterol (44)
- Obniżanie cholesterolu u pacjentów bardzo wysokiego ryzyka (44)
- Planowanie odżywiania się w celu kontrolowania cholesterolu (45)
- Zmiana tłuszczów zamiast rezygnacji z tłuszczów (47)
- Zorientowanie się, co jest dla Ciebie najlepsze (48)
- Pilnowanie cukrów i cholesterolu (49)
- Odkrywanie zawartych w książce przepisów (50)
- Poleganie na zdrowym jedzeniu i kuchni tradycyjnej (50)
- Dostosowanie przepisów do Twojego gustu (51)
- Zaprzyjaźnij się z błonnikiem (54)
- Wchłanianie cholesterolu przez rozpuszczalny błonnik (54)
- Liczy się każdy błonnik (57)
- Uzbrojenie się w przeciwutleniacze (59)
- Ratunek w postaci przeciwutleniaczy (59)
- Wzywamy wszystkie przeciwutleniacze (60)
- Badanie żywności pod kątem zawartości przeciwutleniaczy (62)
- Fitoskładniki obniżające cholesterol (64)
- Przyjazne minerały wpływające na poziom cholesterolu (65)
- Przechwytywanie zapalenia naczyń (66)
- Gotować z najlepszymi (68)
- Nie wzbraniaj się przed pokarmami bogatymi w cholesterol (72)
- Spojrzenie całościowe (72)
- Ryzykowne połączenie: cholesterol i tłuszcz nasycony (73)
- Wyprostowanie sprawy z tłuszczem (74)
- Przedstawienie tłustej obsady (74)
- Zgodna rodzina tłuszczów (78)
- Zwrot akcji - kwasy tłuszczowe typu trans (78)
- Przyjęcie niezbędnych nienasyconych kwasów tłuszczowych (81)
- Tłusta prawda o zdrowych olejach (84)
- Chrupanie orzechów - z umiarem (85)
- Wartości odżywcze w małych skorupkach (85)
- Jedzenie orzechów zamiast ciastek orzechowych, aby zapobiec chorobom serca (86)
- Wprowadzenie do swojej kuchni żywności regulującej poziom cholesterolu (87)
- Inwentaryzacja posiadanej żywności (88)
- Układanie od nowa standardowej listy zakupów (88)
- Śniadanie w popularnych lokalach (92)
- Wybieranie zdrowego porannego posiłku (93)
- Niepochlebne śniadanie, czyli jedzenie w hotelowym lobby (97)
- Przerwa na pożywny lunch (98)
- Jedzenie obiadu (102)
- Jedzenie w amerykańskim stylu (102)
- Obiady bez granic - odkrywanie restauracji (103)
- Gromadzenie zdrowych składników (106)
- Odkryj na nowo swój supermarket (106)
- Odwiedziny w sklepie ze zdrową żywnością (108)
- Rozszyfrowywanie etykiet (111)
- Wartości odżywcze na etykiecie (112)
- Poznawanie języka etykiet (113)
- Przygotowania do gotowania (115)
- Rozróżnianie skrobi i słodyczy (120)
- Zwiększanie spożycia zdrowych cukrów kosztem rafinowanych (120)
- Oda do owsa (122)
- Jakie to słodkie, czyli pilnowanie ilości przyjmowanego cukru (123)
- Naturalne substancje słodzące, które warto mieć w spiżarni (124)
- Przepisy na śniadania zawierające węglowodany i przyjazne dla Twojego poziomu cholesterolu (125)
- Dostarcz sobie białka (133)
- Jajka - nie takie niezdrowe, jak je malują (134)
- Poszerzenie jadłospisu o bogate w białka śniadanie (137)
- Dodajemy rybę (138)
- Delektowanie się na śniadanie chudymi wędlinami (138)
- Ukłon w stronę orzechów (139)
- Przepisy na sycące śniadania z białkiem (139)
- Kawałek owocu (148)
- Jagoda zdrowia doda (149)
- Cały owoc kontra sok (150)
- Orzeszki na dzień dobry (153)
- Odkrywanie dobroczynnego działania orzechów (153)
- Dodawanie do śniadania kilku gramów zapobiegania (154)
- Przygotowywanie śniadania przez sen (no, prawie) (155)
- Przepisy na szybkie i łatwe śniadanie (156)
- Zaczynamy od początku: ugotowanie smakowitego rosołu (166)
- Gotowanie rosołu warzywnego (167)
- Przygotowywanie rosołu z kurczaka (169)
- Gotowanie zupy na składnikach zdrowych dla serca (172)
- Prezentujemy rozpuszczalny błonnik (172)
- Zupa cebulowa na ratunek (173)
- Dorzucamy trochę witamin i minerałów (173)
- Miksowanie kremowej zupy bez kremowej śmietanki (175)
- Przepisy na luksusowe zupy bez wyrzutów sumienia (176)
- Zupa jako danie główne (181)
- Połączenie zupy i kanapki (181)
- Przepisy na zupy z treścią (182)
- Wymyślanie zup w oparciu o składniki z puszek i butelek (185)
- Doprowadzanie puszkowego rosołu z kurczaka do użytku (185)
- Puszka tego, butelka tamtego (186)
- Przygotowywanie sałatek z najlepszych spośród najlepszych (190)
- Kupowanie najświeższych owoców i warzyw (190)
- Właściwe obchodzenie się z owocami i warzywami (191)
- Jakiego koloru są Twoje owoce i warzywa? (191)
- Przygotowanie najprostszej sałatki (193)
- Sałata na pierwszą linię (193)
- Lista najlepszych dressingów (195)
- Przepisy na coś więcej niż zwykłą sałatkę z warzyw (198)
- Sałatki, które zaczynają się od białka (204)
- Gorące sałatki na zimne noce (205)
- Przepisy na sałatki jako główne danie (206)
- Małe kąski, które pokochałby kardiolog (212)
- Dodanie chrupkości do jedzenia serwowanego na przyjęcie (212)
- Tłuste kąski - dozwolone przystawki (214)
- Smakowite przepisy, dzięki którym zrobisz wrażenie na gościach (217)
- Zamiana obiadu w przystawki (222)
- Szukanie pomocy - gotowe przystawki (223)
- Przepisy na przyjęcie dublujące dania główne (223)
- Korzyści z jedzenia drobiu przy kontrolowaniu poziomu cholesterolu (230)
- Zmniejszanie ilości przyjmowanego tłuszczu (230)
- Witaminy i minerały w kolejności dziobania (232)
- Stary McDonald miał kilka kurczaków - i Ty też ich nie unikaj (233)
- Kupowanie najświeższych kurczaków (234)
- Lodowate kurczaki - kupowanie mrożonego drobiu (235)
- Bezpieczne obchodzenie się z kurczakami (235)
- Bon voyage! Podróż dookoła świata z przepisami na kurczaka (237)
- Indyk nie tylko od święta (247)
- Szukanie odpowiedniego indyka (248)
- Pieczenie wielkiego ptaka - indyk przyrządzany w całości (250)
- Co zrobić z pozostałościami? (251)
- Przepisy na potrawy z indyka, które można pałaszować jak rok długi (251)
- Smakowanie zdrowego jedzenia (256)
- Och, te kwasy omega-3 i nie tylko (256)
- Liczenie cholesterolu w rybach i skorupiakach (257)
- Haczyk w owocach morza (258)
- Które ryby wybierać (259)
- Ryba w domu - kupowanie i przechowywanie ryb (261)
- Branie pod uwagę pochodzenia (262)
- Utrzymywanie ryby w świeżości po zakupie (262)
- Łowienie komplementów, czyli jak wykorzystać właściwą metodę przyrządzenia ryby (264)
- Dopasowanie metody do ryby (264)
- Proste dania z ryb, które warto złowić (266)
- Fantastyczne przepisy na ryby w całości i filety (268)
- Dodatkowe rewelacyjne przepisy na owoce morza (273)
- Sposoby zdrowego odżywiania się mięsem (282)
- Zaczynamy od najchudszych partii mięsa (282)
- Praktykowanie kontrolowania wielkości porcji (284)
- Przyrządzenie mięsa tak, by ograniczyć tłuszcz (286)
- Znajdowanie zdrowego czerwonego mięsa (287)
- Pogoń za chudą wołowiną (287)
- Liczenie owiec (288)
- Polowanie na bizona (288)
- Bieganie za strusiem i emu (289)
- Przyrządzanie chudej i pysznej wieprzowiny (290)
- Zachowanie soczystości wieprzowiny (291)
- Wiedzieć, kiedy wieprzowina jest gotowa (291)
- Mięsiste przepisy na zdrowe dania (292)
- Lista warzywnych VIP-ów (302)
- Układanie listy warzyw do kupienia (303)
- Dostarczanie sobie witamin i minerałów (304)
- Ładowanie się roślinną energią - potężne fitoskładniki (306)
- Posilanie się rozpuszczalnym błonnikiem (307)
- Przygotowywanie warzyw przed podaniem na stół (307)
- Dopieszczanie warzyw w garnku (308)
- Podstawy gotowania na parze (308)
- Ulepszanie gotowanych na parze warzyw zdrowymi dodatkami (308)
- Rozmaitość przepisów na pyszne wegetariańskie potrawy (309)
- Powody, dla których powinniśmy kochać rośliny strączkowe (322)
- Lubimy rośliny strączkowe za zawarte w nich białko i niską zawartość tłuszczu (322)
- Podawanie rozpuszczalnego błonnika (323)
- Roślina strączkowa niejedno ma imię (324)
- Kupowanie i przechowywanie fasoli (326)
- Wybieranie najświeższych (nic nie szkodzi, że są suszone!) (327)
- Przechowywanie roślin strączkowych po przyniesieniu do domu (328)
- Przygotowania (329)
- Podstawy przyrządzania fasoli (331)
- Przepisy na szalenie apetyczną fasolę (335)
- Rafinowane nie oznacza lepsze, czyli korzyści dla zdrowia płynące z pełnych ziaren (344)
- Utrata wartości odżywczych w wyniku rafinowania (344)
- Co zostało w tych zbożach? (345)
- Wysokie noty dla pełnych ziaren (345)
- Oferta pomocy dla cukrofobów (347)
- Więcej zboża do wyboru (348)
- Kupowanie pełnoziarnistych produktów (349)
- Odkrywanie "pełnej" prawdy (351)
- Czytanie tego, co drobnym drukiem (351)
- Łatwe rozpoczęcie gotowania z pełnymi ziarnami (352)
- Szybka i pewna technika gotowania (352)
- Podstawy gotowania zbóż (353)
- Dodawanie zboża do wszelkiego rodzaju potraw (355)
- Przepisy na prawdziwe posiłki ze zbóż (356)
- Zbieranie zbóż o znaczeniu historycznym (359)
- Przepisy na pilaw z werwą (359)
- Wykorzystanie zbóż z zamierzchłej przeszłości we współczesnych przepisach (362)
- Powiedz buongiorno zdrowemu makaronowi (363)
- Lecimy z ziarnem (364)
- Pół na pół - makarony z mąki mieszanej (364)
- Przepisy na makaron z ziarnami (365)
- Przyprawianie potraw, gdy ograniczasz sól (372)
- Przebieranie ziół (373)
- Poszukiwanie korzeni (374)
- Gdy więcej znaczy więcej - złożone mieszanki ziół i korzeni (375)
- Tańczymy salsę (377)
- Podrygi z pomidorami (377)
- Stepowanie z cebulą (378)
- Hołubce z czosnkiem (379)
- Przytupy z papryczką chili (380)
- Sosy lepsze niż ze sklepu (381)
- Zawiesiste przepisy na pikantne dodatki (382)
- Smakowite przepisy na sos i krem (385)
- Wybieranie owoców pozytywnie wpływających na serce (388)
- Pochłanianie cholesterolu przez rozpuszczalny błonnik (388)
- Cała paczka jest tu z nami - rozmaitość owoców (389)
- Owocowe fitoskładniki kontrolujące cholesterol (391)
- Najlepsze owoce na deser (393)
- Owoce dozwolone w diecie niskowęglowodanowej (394)
- Fajne owocowe przepisy (395)
- Pieczenie a serce - nie tylko z piernika (404)
- Pieczenie ciast z użyciem dobrej jakości tłuszczów (404)
- Unikanie białej mąki i cukru (404)
- Udoskonalenie składników (405)
- Pieczenie z użyciem pełnoziarnistej mąki (406)
- Słodzenie naturalnymi cukrami (407)
- Wprowadzanie zdrowych tłuszczów (408)
- Wprowadzanie orzechów i ziaren (409)
- Modyfikowanie przepisów zdrowymi składnikami (410)
- Przepisy na wypieki niepowodujące poczucia winy (412)
- Korzyści z czarnej herbaty (419)
- Delektowanie się zieloną herbatą (420)
- A może herbata rumiankowa? (421)
- Zwycięskie czerwone wino (422)
- Radość z kropli winogron (422)
- Bieg po pomarańczę (423)
- Wprowadzanie innych soków (byle nie za dużo!) (424)
- Podnoszenie kufla (425)
- Sączenie zdrowych napojów gazowanych (426)
- Lassi, wróć (426)
- Robienie zakupów częściej, kupowanie mniej (427)
- Wizytowanie targów (428)
- Kupowanie sezonowych warzyw i owoców (428)
- Chodzenie do sklepów z listą (428)
- Zwiedzanie lokalnych sklepików (429)
- Kombinowanie, jak zachować świeżość żywności (429)
- Zaopatrzenie w rosół (430)
- Podróżowanie z przekąskami (430)
- Znajdowanie tanich restauracyjek (431)
- Częściej gotuj w domu (431)
Spis przepisów (5)
O autorce (17)
Podziękowania od autorki (19)
Wstęp (21)
Część I: Zacznij kontrolować cholesterol (31)
Rozdział 1: Pokonanie cholesterolu jest łatwiejsze (i przyjemniejsze), niż myślisz (33)
Rozdział 2: Najlepsza żywność pomagająca kontrolować cholesterol (53)
Rozdział 3: Rzut oka na żywność, przed którą Cię ostrzegaliśmy (71)
Rozdział 4: Kontrolowanie poziomu cholesterolu podczas jedzenia na mieście (91)
Rozdział 5: Przygotowania do zdrowego gotowania (105)
Część II: Sztuka pożywnego śniadania (117)
Rozdział 6: Powitanie poranka zdrowymi węglowodanami (119)
Rozdział 7: Zacznij swój dzień od białka (133)
Rozdział 8: Śniadanie na szybko (147)
Część III: Dobry początek dnia
ze zdrowymi przystawkami (163)
Rozdział 9: Przygotowywanie prostej i pożywnej zupy (165)
Rozdział 10: Supersałatki na codzienne posiłki (189)
Rozdział 11: Smakowite przekąski na specjalne okazje (211)
Część IV: Drób, ryby i mięso (227)
Rozdział 12: Kurczaki i indyki,
czyli nowe sposoby przygotowania starych przysmaków (229)
Rozdział 13: Serwowanie pysznych owoców morza (255)
Rozdział 14: Miejsce mięsa w zdrowej diecie (281)
Część V: Zielenina, warzywa strączkowe i zboża kontrolujące cholesterol (299)
Rozdział 15: Powitanie w kuchni warzyw przyjaznych sercu (301)
Rozdział 16: Fasola i inne rośliny strączkowe obniżające poziom cholesterolu (321)
Rozdział 17: Zboża dobre na zdrowe serce (343)
Część VI: Smakowite dodatki i słodkie desery (369)
Rozdział 18: Udoskonalanie smaków przyprawami i sosami (371)
Rozdział 19: Podajemy na stół owocowe desery (387)
Rozdział 20: Wypieki, dzięki którym żwawiej bije serce (403)
Część VII: Dekalogi (417)
Rozdział 21: Dziesięć napojów "Na zdrowie!" (419)
Rozdział 22: Dziesięć sposobów na zmniejszenie wydatków na jedzenie (427)
Dodatki (433)
Dodatek: Jednostki miar i wag (435)
Skorowidz (437)
Oceny i opinie klientów: Kuchnia bez cholesterolu dla bystrzaków Molly Siple (0)
Weryfikacja opinii następuję na podstawie historii zamówień na koncie Użytkownika umieszczającego opinię. Użytkownik mógł otrzymać punkty za opublikowanie opinii uprawniające do uzyskania rabatu w ramach Programu Punktowego.